Vanliga frågor och svar

På denna sida har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren.
Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att maila oss på kundtjanst@lararinstitutet.se.

På Lärarinstitutet bestämmer du själv takten för dina studier.

Våra kurser motsvarar 1-2 heldagsutbildningar. Du kan välja att dela upp dina studier under flera tillfällen eller göra dem under en och samma dag. Utbildningsportalen där du hittar kurserna är tillgänglig dygnet runt.

Klicka på ”Beställ här” inne på den kurs som du är intresserad av eller uppe i menyn. Sedan väljer du via formuläret vilken kurs du är intresserad av samt fyller i alla dina uppgifter. Så fort vi har mottagit och behandlat din beställning kommer vi skicka ett mail med inloggningsuppgifter till vår utbildningsportal där du hittar kursen/kurserna som du har beställt.

Vi har inga startdatum. Du bestämmer själv när du vill börja samt i vilken takt du vill studera.

Självklart! Ange antal kursdeltagare när du fyller i beställningsformuläret.

Vi kommer sedan återkoppla med en bekräftelse på din beställning. I samband med denna kommer vi också fråga om allas namn och e-postadresser. När vi har fått in dem skickar vi ut inloggningsuppgifter till vår utbildningsportal. 

Självklart kan du det. Dock så behöver ni båda beställa distanskursen. Vi kommer sedan skapa användare till er så att ni kan logga in i vår utbildningsportal.

Du bestämmer själv vilka tider du önskar studera. Vår utbildningsportal är tillgänglig dygnet runt. 

Beställer du enstaka distanskurser har du 180 dagar på dig att slutföra kursen.

Om du är intresserad av flera distanskurser rekommenderar vi vårt abonnemang. Förutom att det blir förmånligare har du även obegränsad tillgång till alla våra distanskurser under ett år.

Nej. Alla våra distanskurser sker online. Du kan när som helst logga in i vår utbildningsportal för att studera.

Du hittar aktuella priser inne på respektive distanskurs samt på sidan där du beställer kurserna. Alla priser som visas på vår webbplats är exkl. moms.

Vi skickar faktura efter att vi har mottagit och behandlat din anmälan. 

Vi erbjuder flexibla betalningsvillkor. Vänligen kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@lararinstitutet.se om du har fler frågor gällande betalning/fakturering.

Våra distanskurser består av olika moment och avsnitt. Lejonparten är videoinspelningar, resterande är frågeformulär, reflektionsövningar och andra typer av övningar. Alla kurser är framtagna enligt beprövad metodik och är speciellt framtagna för distansutbildningar på Lärarinstitutet.

All kursmaterial ingår när du beställer våra kurser. Ibland kan våra kursledare tipsa om extra litteratur för de som önskar fördjupa sig i något ämne men detta är självklart valfritt.

Kursmaterialet ser olika ut för varje kurs och tas fram av oss tillsammans med respektive kursledare.  Innehållet består mestadels av en presentationsmaterial och klassrumsnära reflektions- och övningsuppgifter som du kan använda i din yrkesroll. 

Självklart, du når vår kundtjänst på tel. 08-520 277 84 vardagar 09.00-17.00.

Självklart! Innan kursstart skickar vi även ut en lathund med information om hur du använder vår utbildningsportal samt kontaktuppgifter för frågor under kursens gång.

Kunskaps- och kompetenshöjande

Varje distanskurs består av flera kunskapshöjande moment som förmedlas med film, bilder och läsmaterial. Det finns även frågor och reflektionsövningar med interaktiva moment som går att genomföra om du skulle välja att gå kursen tillsammans med en kollega. På Lärarinstitutet finns inga kursdatum, du bestämmer din egen takt för din kompetensutveckling.