Vanliga frågor och svar

På denna sida har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren.
Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att maila oss på kundtjanst@lararinstitutet.se.

I licensen så ingår samtliga digitala konferenser och distanskurser. Lärarinstitutet arrangerar 10-15 digitala konferenser per år samt lanserar 2-3 nya distanskurser årligen. 

Licensperioden är 12 månader från beställningsdatumet.

Licensen är personlig. Varje person som deltar på konferens eller går en distanskurs oavsett enskilt eller i grupp måste ha egen licens.

Klicka på ”Beställ licens” uppe i menyn och fyll i beställningsformuläret med dina uppgifter. Så fort vi har mottagit och behandlat din beställning kommer vi skicka ett mail med inloggningsuppgifter till vår utbildningsportal där du hittar samtliga distanskurser och digitala konferenser.

Licensen måste avslutas senast 3 månader innan den förnyas. Mejla till kundtjanst@lararinstitutet.se om du önskar avsluta din licens.

Självklart! Ange antal när du fyller i beställningsformuläret.

Vi kommer sedan återkoppla med en bekräftelse på din beställning. I samband med denna kommer vi också fråga om allas namn och e-postadresser. När vi har fått in dem skickar vi ut inloggningsuppgifter till vår utbildningsportal. 

Digitala konferensen sköts utav ett produktionsbolag, som är experter på att livestream. Vi garanterar en högkvalitativ sändning via vår eventplattform. Du deltar via din vanliga webbläsare. Inga program behövs. Du kan delta via dator, surfplatta eller mobil. Via den interaktiva eventplattformen kan man även ställa frågor till talarna samt nätverka och chatta med andra deltagare.

Konferensen finns tillgänglig 10 dagar online efter sändningen.

På Lärarinstitutet bestämmer du själv takten för dina studier.

Våra kurser motsvarar 1-2 heldagsutbildningar. Du kan välja att dela upp dina studier under flera tillfällen eller göra dem under en och samma dag. Utbildningsportalen där du hittar kurserna är tillgänglig dygnet runt.

Vi har inga startdatum. Du bestämmer själv när du vill börja samt i vilken takt du vill studera.

Självklart kan du det. Dock så behöver ni båda beställa distanskursen. Vi kommer sedan skapa användare till er så att ni kan logga in i vår utbildningsportal.

Du bestämmer själv vilka tider du önskar studera. Vår utbildningsportal är tillgänglig dygnet runt. 

Nej. Alla våra distanskurser sker online. Du kan när som helst logga in i vår utbildningsportal för att studera.

Vi skickar faktura efter att vi har mottagit och behandlat din anmälan. 

Vi erbjuder flexibla betalningsvillkor. Vänligen kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@lararinstitutet.se om du har fler frågor gällande betalning/fakturering.

Våra distanskurser består av olika moment och avsnitt. Lejonparten är videoinspelningar, resterande är frågeformulär, reflektionsövningar och andra typer av övningar. Alla kurser är framtagna enligt beprövad metodik och är speciellt framtagna för distansutbildningar på Lärarinstitutet.

All kursmaterial ingår när du beställer våra kurser. Ibland kan våra kursledare tipsa om extra litteratur för de som önskar fördjupa sig i något ämne men detta är självklart valfritt.

Kursmaterialet ser olika ut för varje kurs och tas fram av oss tillsammans med respektive kursledare.  Innehållet består mestadels av en presentationsmaterial och klassrumsnära reflektions- och övningsuppgifter som du kan använda i din yrkesroll.