Beprövade inlärningsmetoder

Lärarinstitutet använder pedagogiska metoder för att ge dig en stimulerande och bra kursupplevelse och för att optimera din inlärning.

Så går det till i praktiken

Våra digitala konferenser sköts utav ett produktionsbolag, som är experter på livestream och garanterar en högkvalitativ livestream. Via eventplattformen går det ställa frågor till talarna samt nätverka och chatta med andra deltagare. Allt deltagande för våra digitala konferenserna sker via din vanliga webbläsare på dator, surfplatta eller mobil. Inga program behövs.

På Lärarinstitutets distanskurser använder vi beprövade inlärningsmetoder. Innehållet presenteras av kursledarna på ett tydligt och pedagogiskt sätt så att du kan maximera din inlärning. Allt utbildningsmaterial finns tillgängligt via vår onlinebaserade utbildningsportal som du får tillgång till efter din beställning. Du kan påbörja kursen när som helst och studera sedan i din egen takt, t.ex. vid tillfällen när känner dig som mest mottaglig för ny kunskap.

Utbildningsportalen

Som deltagare har du tillgång till utbildningsportalen dygnet runt. I utbildningsportalen har du allt du behöver för att påbörja distanskursen. Största fördelen med utbildningsplattformen är att du kan när som helst pausa ett moment, repetera ett avsnitt eller välja att studera vidare vid ett annat tillfälle. Allt sker på dina villkor och i din egen takt.

Lärarinstitutet använder följande pedagogiska metoder för att ge dig en stimulerande och bra kursupplevelse och för att optimera din inlärning.

Video: Distanskurserna innehåller flera inspelade föreläsningar där kursledarna presenterar och förklarar ämnet på ett pedagogiskt sätt med fokus på praktisk nytta för dig som lärare och pedagog.

Texter: I varje distanskurs ingår ett presentationsmaterial samt ytterligare kursmaterial där du ges möjlighet att fördjupa dig i ämnet.

Övningar: För att säkerställa din inlärning och att du kommer ihåg innehållet finns det även tillhörande övningar och frågor. Vissa av övningarna är till för att testas i klassrummet, andra kan vara reflektionsövningar som du kan genomföra enskilt eller tillsammans med kollegor. Vid vissa distanskurser får du även tillgång till mallar och andra verktyg som du kan använda i din undervisning.

När du har genomfört hela distanskursen erhåller du ett kursintyg som bevis på din kompetensutveckling.

Inga inlämningsuppgifter

Observera att det inte finns några inlämningsuppgifter till de olika distanskurserna.

Vi finns där för dig om det skulle behövas

Skulle du få några frågor eller funderingar under dina studier kan du alltid kontakta oss på support@lararinstitutet.se.