Beprövade inlärningsmetoder

Lärarinstitutet använder pedagogiska metoder för att ge dig en stimulerande och bra kursupplevelse och för att optimera din inlärning.

Så går det till i praktiken

På Lärarinstitutets distanskurser använder vi beprövade inlärningsmetoder. Som deltagare kan du gå distanskursen enskilt eller tillsammans med kollegor eller ditt lärarlag. Innehållet presenteras av kursledarna på ett tydligt och pedagogiskt sätt så att du kan maximera inlärningen och framförallt kan du välja att gå distanskursen när du är mest mottaglig för ny kunskap.

Utbildningsplattformen

Som deltagare har du tillgång till utbildningsplattformen dygnet runt. I utbildningsplattformen har du allt du behöver för att påbörja distanskursen. Största fördelen med utbildningsplattformen är att du kan när som helst pausa ett moment, repetera ett avsnitt eller välja att studera vidare vid ett annat tillfälle. Allt sker i din egen takt.

Lärarinstitutet använder följande pedagogiska metoder för att ge dig en stimulerande och bra kursupplevelse och för att optimera din inlärning:

Video: Distanskurserna innehåller flera inspelade föreläsningar där kursledarna presenterar och förklarar ämnet på ett pedagogiskt sätt med fokus på praktisk nytta för dig som lärare och pedagog.

Texter: I varje distanskurs ingår ett presentationsmaterial samt ytterligare kursmaterial där du ges möjlighet att fördjupa dig i ämnet.

Övningar: För att säkerställa inlärningen och att du kommer ihåg innehållet finns det flertalet övningar och frågor i distanskursen. Vissa av övningarna är till för att testas i klassrummet, andra kan vara reflektionsövningar som du kan genomföra enskilt eller tillsammans med kollegor. Du får även unika mallar och verktyg vid vissa distanskurser som du kan använda i klassrummet.

När du har genomfört hela distanskursen skickar vi ett kursdiplom som intyg och bevis på din kompetensutveckling.

Vi finns där för dig om det skulle behövas

Skulle du få några frågor eller funderingar medan du går distanskursen kan du självklart kontakta oss. Observera även att det inte finns några inlämningsuppgifter i distanskurserna.